Wereldlichtjesdag Gouda

Elke 2e zondag in december wordt wereldwijd Wereldlichtjesdag gehouden. Ook in 2020 waren Solace Uitvaartbegeleiding, Tot de maan en terug en Accept. Coaching & Counselling voornemens een bijeenkomst te organiseren op zondag 13 december.

We hebben – wegens Corona – moeten besluiten om onze plannen on hold te zetten. Dat spijt ons enorm. We nodigen u van harte uit de livestream die vanuit Apeldoorn wordt aangeboden te volgen. Alle info leest u op: wereldlichtjesdag.nl

Tijdens deze livestream, zal als vanouds de kaars worden ontstoken om 19.00 uur, worden herinneringsharten in de WereldLichtjesDag-boom gehangen en zal er muzikale ondersteuning  zijn. Ook al is er geen fysieke nabijheid mogelijk om te delen met velen, we geloven dat de livestream hartverwarmend en verbindend kan zijn.

Herinneringsharten

Iedereen die betrokken wil zijn en zijn/haar of een kind wil gedenken kan een herinneringshart uitprinten en deze  beschrijven met een persoonlijke gedachte of herinnering.

Wanneer men deze voor 10 december opstuurt aan:
WereldLichtjesDag
Watermanstraat 50
7324 AK Apeldoorn
dan zorgt de organisatie dat ze een plekje krijgen in de WereldLichtjesDag-boom in park Berg en Bos te Apeldoorn waar deze harten tot na de Kerst blijven hangen, zodat iedereen een kans heeft om het te gaan bekijken.

En er kan via www.wenskaarsje.nl kan ook dit jaar digitaal weer een kaarsje worden aangestoken.

Terugblik 2019, Gouda: Op 8 december 2019 staken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Na een onderbreking van een paar jaar is Wereldlichtjesdag in 2019 weer georganiseerd in Gouda. In de Burgerhal van het Oude Stadhuys zijn 18 lichtjes gebrand en zijn de namen genoemd van alle kinderen die werden herdacht.