Theatervoorstelling over verlies en rouw

Lieve Je bent er niet meer

Een

bijzondere

korte

 en

intense

theatervoorstelling

inclusief een ontmoeting voor- en achteraf

De schrijfavond “Brief aan een dierbare” is voor de Goudse theatermaker Peter Meijer de inspiratiebron geweest voor de eenakter “Lieve, je bent er niet meer”. In februari 2017 waren er in Gouda maar liefst drie voorstellingen: één in de Ontmoetingskerk en twee in De Veste. Per voorstelling hebben wij ruim 30 gasten mogen verwelkomen.

De eenakter

In een korte, intense theatervoorstelling zien we een man die probeert een brief te schrijven aan zijn overleden vrouw. Lukt het hem om woorden te geven aan zijn gevoelens: hij voelt zoveel of voelt hij juist heel weinig? Krijgt hij woorden op papier? We horen niet alleen hem maar ‘ontmoeten’ ook zijn vrouw. De toeschouwer krijgt zo een bijzonder inkijkje, een heel persoonlijke verkenning van gevoelens die we allemaal wel ergens zullen herkennen… Want verlies kan op vele manieren pijn doen, dat is universeel en toch voor iedereen anders.

Peter Meijer & Ingrid Verkleij

Verbinding

Na de voorstelling was er ruimte om rustig na te denken, te reageren en met elkaar in gesprek te gaan.  Ook de acteurs, Peter Meijer en Ingrid Verkleij, waren daarvoor beschikbaar. In een veilige sfeer was er tijd en gelegenheid om alles op de gasten in te laten werken, samen te delen of samen stil te zijn. De reacties waren positief, men vond herkenning en erkenning, het gaf nieuwe inzichten en andere gezichtspunten. Er werd lang nagepraat, zeer persoonlijke ervaringen werden gedeeld. Het blijkt eens te meer dat praten over overledenen mensen goed doet. Men vond steun en troost, hartverwarmend!

Een reactie van een gast: “Het was een intieme, eerlijke en integere avond. Wat deden jullie het prachtig. Mooie samenwerking”.

Deze voorstellingen in februari 2017 zijn aangeboden en verzorgd door:

PKN-Gouda (Protestantse Kerk Nederland); Eckstein maakwerk; Accept. Coaching & Counselling

Uitvoering op locatie

Heeft u belangstelling om deze voorstelling binnen uw organisatie te laten vertonen? Wij bespreken graag de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met mij op (contactformulier / telefonisch).