Schrijfavond: Brief aan een dierbare – ON HOLD

Schrijven vanuit je ziel kan troosten en helen.

Sinds 2013 organiseer ik maandelijks deze schrijfavond (met max. 6 deelnemers) in mijn praktijk. Gelet de situatie rond het coronavirus voel ik mij genoodzaakt deze bijeenkomsten – zeer tot mijn spijt – on hold te zetten. Ik hoop u in de loop van 2021 weer te mogen verwelkomen.

Deze avond is er voor een ieder die onder deskundige rouwbegeleiding woorden wil geven aan zijn of haar gevoelens. Mijn uitnodiging aan jou is om je herinneringen en gedachten aan het papier toe te vertrouwen, diepe verbondenheid met je dierbare te ervaren en je hierdoor te laten troosten.

Papier is een geduldig luisteraar, het zal zonder commentaar of oordeel al je woorden opnemen.

Schrijven kan troosten en helen. Met name bij het verlies van een dierbare. Wat je schrijft werkt op onbewust niveau door. Je kunt bijvoorbeeld aandacht geven aan je diepste gevoelens van rouw. Aan jullie gezamenlijke dromen en hoe jij daar nu – zonder de ander – mee omgaat. Soms zijn zaken niet uitgesproken. Soms wil je gewoon eens laten weten hoe het nu met je gaat en je diepste gevoelens delen. En soms zijn er onderwerpen zo moeilijk om te bespreken met anderen, dat het fijner is om er over te schrijven.

Lichtjes schrijfavondOpnieuw ontmoeten

Het is bijzonder te merken dat je al schrijvende je herinneringen, gedachten en gevoelens structureert. Je kunt hierdoor ook tot nieuwe inzichten komen en je op een bijzondere, andere manier verbonden voelen met jouw dierbare. Door het gericht schrijven kun je jouw dierbare opnieuw ontmoeten.

Met de schrijfavond “Brief aan een dierbare” bied ik je in een rustige, veilige omgeving de gelegenheid om je aandacht heel bewust te richten op jouw dierbare, jullie relatie en de aan hem of haar verbonden herinneringen. Thuis is hiervoor, in de beslommeringen van alledag, vaak geen gelegenheid er de tijd, de rust en ruimte voor te creëren.

Vanzelfsprekend ben je vrij om je verhaal – of een deel daarvan – met de groep te delen of het voor je te houden.

Ik geef je handreikingen wat je met deze voor jou speciale brief kunt doen.

Een kleine greep uit de reacties op eerdere schrijfavonden:

“Het heeft mij zo goed gedaan. Het schrijven was als balsem voor mijn ziel”.

Schrijfavond

Brief aan een dierbare

“De rustige, respectvolle manier waarop Ingrid ieder individu in de groep benadert zorgt voor een groot gevoel van veiligheid. Hierdoor was het schrijven van een brief aan een overleden dierbare geen moeilijke, maar een uitnodigende opdracht. Voor mij was deze workshop een hele fijne en mooie manier om met rouw om te gaan”.

Praktische info 

In 2021 vinden er – in verband met het coronavirus – vooralsnog geen schrijfavonden in mijn praktijk plaats.

Aanvang 20.00 uur – einde 22.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur. Aantal deelnemers: max. 6 per avond.

De kosten bedragen Euro 22,50 p.p. per avond, inclusief koffie & thee (en BTW).

De bijeenkomsten staan steeds op zichzelf, het is vanzelfsprekend ook mogelijk meerdere avonden te komen schrijven. Je kunt gebruik maken van onderstaand aanmeldformulier, graag o.v.v. de schrijfavond van je keuze.

Wil je iemand een schrijfavond cadeau doen? Wil je een schrijfavond in een besloten groep? Neem vrijblijvend contact op om wensen en mogelijkheden te bespreken.

AANMELDFORMULIER SCHRIJFAVOND

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Aanmelding schrijfavond d.d. (verplicht)

  Uw gegevens worden alleen voor voor dit doel gebruikt,
  afmelden is op elk gewenst mogelijk.
  Zie het Privacyreglement.