Levend verlies

Rouwbegeleiding & coaching van ouders / verzorgers en andere betrokkenen bij mensen met een zorgvraag

Je bent betrokken bij mensen met een zorgvraag. Dit kan bijvoorbeeld gaan om (kenmerken van) een stoornis in het autistisch spectrum, AD(H)D, NLD, MCDD, een verstandelijke of lichamelijke handicap of een combinatie hiervan. Dit kan veel van je vragen. Er wordt als ouder / verzorger immers van alles van je verwacht. Zaken waarop je nog geen passende reactie hebt, omdat je eerst zelf dingen op een rijtje wilt zetten.

Levend verlies: het rouwen gaat om afscheid nemen van verwachtingen, over gedachten hoe het leven anders had kunnen verlopen als de zorgvraag er niet was geweest, over erkennen dat het perspectief is veranderd. Dat gevoel is er elke dag. Deze rouw is in de loop van de tijd steeds voelbaar, vooral op bijzondere momenten zoals verjaardagen, een diploma-uitreiking, de geboorte van een kind.

Veel mensen ervaren hierin steun van hun naasten.
Is dit geen vanzelfsprekendheid, dan kan het zijn dat je met iemand in gesprek wilt, die zonder emotionele binding met jouw situatie, open staat en volledige aandacht heeft voor jou.

Accept. Coaching & Counselling biedt naast opvoedingsondersteuning individuele begeleiding bij het omgaan met je emoties, het maken van keuzes voor mogelijk noodzakelijke veranderingen en het krijgen van inzicht in patronen binnen de relatie / opvoeding. Vanuit een helikopterview biedt Accept overzicht en inzicht in de situatie, waardoor er nieuw perspectief ontstaat.

Hoe kun jij jezelf en de ander bieden wat hij of zij nodig heeft? Hoe ga je om met aspecten als: • gevoelens van onmacht of falen • angst voor de toekomst • boosheid / teleurstelling • verlies van het ideale toekomstbeeld • de omgeving en haar reacties • de eigen relatie.
Het versterken van je (zelf)vertrouwen en acceptatie van het hier en nu zijn van belang in jouw proces.

Samen verkennen wij nieuwe mogelijkheden, herstellen de balans. Je leert je innerlijke kracht beter kennen en je persoonlijke kwaliteiten in te zetten.

Lutografie

Het traject kan worden ondersteund door het online programma
Lutografie. Het bestaat uit schrijf-, muziek-, teken-, bewegings- en zoekopdrachten die u in uw eigen huis, op uw eigen tempo doet. Als licentiehouder kan ik u zowel face-to-face als online begeleiden als u dit programma (of delen hiervan) wilt volgen. Neem even contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Ik vertel u er graag meer over.

Je bent van harte welkom bij Accept in Gouda. Neem contact op.